دکتر فرزانه درویش زاده / بیماری های زنان / جراحی میومکتومی چیست؟
مدت زمان مطالعه ۱۸ دقیقه

جراحی میومکتومی چیست؟

بعضی از خانم ها ممکن است زمانی که در سال های باروری ( حدود 20 تا 50 سالگی ) هستند ، در داخل رحم آنها فیبروم هایی رشد کند و مشکلاتی را ایجاد نماید. البته این موضوع باید یادآور شد که فیبروم ها غیر سرطانی هستند. برای خارج کردن کردن این فیبروم ها نیاز به جراحی می باشد. به این جراحی میومکتومی یا لیومیوم گفته می شود. برای آشنایی بیشتر ب این عارضه ، دلایل بروز و راه های درمان و پیشگیری با ما تا انتهای این مطلب از دکتر فرزانه درویش زاده ، بهترین متخصص زنان و زایمان و نازایی در تهران همراه باشید.

 

میومکتومی - دکتر درویش زاده

 

میومکتومی چیست و چرا انجام می شود ؟

میومکتومی یا Myomectomy یکی از انواع جراحی های مربوط به رحم است که به منظور برداشتن فیبروم های رحم مورد انجام قرار می گیرد. این ضایعات که به آن ها لیومیوم نیز گفته می شود ، در دوران باروری زن در دیواره ی رحم ایجاد می گردند و با توجه به ناحیه ای از رحم که در آن رشد پیدا می کنند ، انواع مختلفی خواهند داشت. فیبروم رحم ضایعه ای سرطانی نیست و می تواند در هر سنی در رحم ایجاد گردد. هدف جراح زنان از انجام جراحی این است که فیبروم های بزرگی که برای فرد ایجاد علائم نموده اند را از رحم خارج نموده و به بهبود وضعیت وی کمک کند. همان طور که می دانید ، بسیاری از فیبروم ها ممکن است اندازه بسیار کوچکی داشته باشند و باعث بروز مشکلات خاصی نشوند. بسیاری از زنانی که تحت عمل Myomectomy قرار می گیرند ، خبر از بهتر شدن وضعیت رحم و کاهش خونریزی های شدید و درد لگنی می دهند. این جراحی باید توسط یک متخصص زنان و زایمان خوب و متبحر انجام گیرد تا بتوان انتظار بهترین نتایج را از آن داشت. در ادامه این نوشتار به بررسی مهم ترین سوالات شما در مورد میومکتومی در تهران با دکتر درویش زاده خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

جراحی لیومیوم در چه مواردی انجام می شود ؟

  • فیبروم های که خیلی بزرگ هستند.
  • مواردی از نازایی
  • خونریزی های که شدید هستند و پاسخی به طب نمی دهند.
  • کم خونی شدید و مقاوم به درمان
  • سقط مکرر

فیبروم رحمی چیست ؟

تومور هایی که در لایه های عضلانی رحم رشد می کنند و خوش خیم و غیرسرطانی هستند را فیبروم رحمی می نامند. فیبروم رحمی یکی از تومورهای لگنی شایع در زنان است. این فیبروم ها عموما در سن باروری یعنی 20 تا 50 سال دیده می شود.

آیا من فیبروم رحم دارم ؟

با شرکت در آزمون می توانید متوجه شوید که آیا شما فرد مناسب برای لابیاپلاستی هستید یا خیر . جهت شرکت در آزمون روی (شروع) بزنید.

ایا من فیبروم رحم دارم؟

ایا در ناحیه زیر شکم دچار فشار می شوید

ایا بین دو قائدگی دچار خونریزی می شوید؟

آیا قاعدگی دردناک دارید؟

در زمان مقاربت احساس درد یا سوزش می کنید؟

در قاعدگی احساس درد زیاد دارید؟

کدام افراد در معرض ابتلا به فیبروم رحم هستند ؟

برخی عوامل هستند که در صورت وجود احتمال ابتلا زنان به فیبروم رحم را افزایش می دهد. از جمله این عوام می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • بالا رفتن سن
  • داشتن سابقه خانوادگی
  • قومیت ، زنان افریقایی و سیاه پوست بیشتر از زنان سفید پوست دچار فیبروم رحم می شوند.
  • زنانی که چاق هستند ، بیشتر در معرض ابتلا به این مشکل هستند.
  • عادت های غذایی نیز در ایجاد فیبروم تاثیر دارند. زنانی که بیش از حد گوشت قرمز و سوسیس کالباس استفاده می کنند ، احتمال ابتلا به فیبروم رحم در آن ها بیشتر است.

نشانه های فیبروم رحمی چیست ؟

عموما افرادی که به فیبروم رحمی مبتلا هستند ، علائم خاصی ندارند. اما در مواردی می تواند با علائم زیر روبرو باشد :

  • درد زیاد در قاعدگی های و قاعدگی شدید
  • بین دو قاعدگی خونریزی وجود دارد
  • فشار در ناحیه زیر شکم احساس می شود
  • احساس ادرار زیاد
  • احساس درد و سوزش در زمان مقاربت
  • در ناحیه پایین کمر درد احساس می شود
  • مشکل در باروری

 

میومکتومی - دکتر درویش زاده

بهترین روش جراحی فیبروم رحم

برای انتخاب بهترین روش جراحی فیبروم باید عوامل زیر در نظر گرفته شود :

  • سن بیمار
  • وضعیت باروری بیمار
  • موقعیت میوم در بدن
  • سایز فیبروم ها

پزشک با در نظر گرفتن عوامل بالا و صلاحدید خود بهترین روش را انتخاب می کند.

راهی جز جراحی برای درمان فیبروم وجود دارد ؟

اگر دکتر زنان خوب در تهران ، پس از معاینات لازم تشخیص دهد که فیبروم ها بدون جراحی قابل درمان هستند ، از روش درمان دارو (داروهای هورمونی) اقدام به درمان می کند.

مراقبت های قبل از عمل میومکتومی

قبل از میومکتومی با بهترین متخصص زنان تهران ، باید نکاتی را رعایت کنید که به شرح زیر است :

  • از هرگونه خوردن و آشامیدن تا 12 ساعت قبل از جراحی پرهیز کنید.
  • در صورت مصرف هرگونه دارو و ابتلا به بیماری خاصی پزشک را در جریان قرار دهید.
  • در صورت داشتم هرگونه حساسیت به بیهوشی پزشک را در جریان قرار دهید.

مراقبتهای بعد از عمل میومکتومی

زمانی که شما عمل میومکتومی در تهران با دکتر درویش زاده ؛ انجام می دهید ، یکسری مراقبت ها را باید بعد از عمل رعایت کنید. از جمله این مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • داروهایی تجویز شده را سر وقت استفاده کنید.
  • محدودیت های غذایی که پزشک برای شما تعیین می کند را به درستی رعایت کنید.
  • تا چند هفته ممکن است با لکه بینی واژینال روبرو شوید. نگران نباشید طبیعی است.
  • از هرکدام از روش ها که برای جراحی میومکتومی استفاده کنید به مدت 6 هفته نیاز به استراحت دارید.
  • پس از جراحی حداقل به مدت یک هفته استحمام نکنید تا بخیه های شما هرچه سریعتر بهبود یابد.

خطرات و عوارض بعد از عمل فیبروم رحم یا میومکتومی

ممکن است بعد از میومکتومی با عوارضی روبرو شوید که از جمله انها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

از دست دادن خون زیاد

بسیاری از خانم ها به دلیل داشتن خونریزی های شدید دچار کم خونی شده اند و از دست دادن خون برای آنها خطر بیشتری دارد. برای این گروه افراد متخصص زنان ممکن است راهکارهایی را قبل از جراحی میومکتومی در تهران ، توصیه کند تا تعداد سلول های خونی افزایش یابد.

چسبندگی

شکافی که در رحم برای برداشتن فیبروم ایجاد می شود ، ممکن است منجر به چسبندگی شود. این چسبندگی ها وقتی خارج رحم باشد می تواند ساختار مجاور را بهم بریزد. از جمله مشکلاتی که که ممکن است به وجود آورد می توان به انسداد لوله های فالوپ و یا چسبندگی در روده اشاره کرد. این چسبندگی ها در مواقع نادری ممکن است درون رحم ایجاد شود و منجر به پریودی های سبک شود و یا در باروری مشکل ایجاد کند.

مشکلات بارداری یا زایمان

بعد از انجام جراحی Myomectomy بارداری و زایمان می تواند با ریسک همراه باشد. در صورتی که پزشک یک شکاف عمیق در دیواره رحم در زمان میومکتومی ایجاد کرده باشد ، پزشک ممکن است سزارین را به شما پیشنهاد کند ؛ زیرا از این طریق می توان از پارگی رحم جلوگیر کرد. البته پارگی رحم به ندرت اتفاق می افتد.

تومور سرطانی به جای فیبروم

در مواردی بسیار نادر ، تومور های سرطانی ممکن است با فیبروم ها اشتباه گرفته شوند. در صورتی که تومور به قطعات کوچک تبدیل شود ، احتمال گسترش آن افزایش می یابد.

چرا جراحی میومکتومی انجام می شود ؟

دکتر زنان و زایمان خوب در تهران زمانی انجام این جراحی را به شما توصیه می کند که علائم وجود فیبروم در رحم را مشاهده کرده باشد. اگر میزان ناراحتی ناشی از این فیبروم ها زیاد باشد ، او به شما پیشنهاد خواهد کرد که میومکتومی انجام دهید.

 

نشانه های فیبروم رحمی

 

آیا روش های میومکتومی متفاوت هستند ؟

با توجه به تعداد و اندازه ی ضایعات فیبرومی که رحم شما را درگیر کرده اند ، جراح زنان می تواند از میان تکنیک های مختلف برای انجام میومکتومی در تهران استفاده کند. موقعیت ، اندازه و تعداد فیبروم ها مشخص کننده نوع روش جراحی است. بسته به هر یک از این موارد چند نوع روش جراحی وجود دارد که می توان انتخاب کرد. اندازه فیبروم برای عمل معیار خاصی ندارد ، هر فیبرومی که با توجه به تشخیص پزشک برای شما مشکل جدی ایجاد کرده باشد باید تحت جراحی و درمان قرار گیرد. از جمله روش های میومکتومی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

میومکتومی شکمی :

در این روش، همان طور که از نام آن مشخص است، جراح برشی بر روی شکم شما ایجاد می کند تا به رحم دسترسی پیدا کرده و بتواند روند جراحی را پیش ببرد. هدف جراح این خواهد بود که این برش تا حد امکان کوچک و افقی باشد تا تهاجم هر چه کمتری ایجاد گردد. هر چه اندازه رحم بزرگ تر باشد ، ایجاد برش عمودی تری مورد نیاز است.

روند انجام میومکتومی شکمی :

برش افقی : این برش به صورت افقی حدود 2.5 سانتی متر دقیقا بالای استخوان شرمگاهی ایجاد می شود. از آنجایی که در این روش خط افقی پوست را دنبال می کند ، پس زخم نازکی ایجاد می شود و درد کمتری به نسبت برش عمودی دارد. طول این برش می تواند 8 تا 10 سانتی متر باشد. این روش در صورتی که فیبروم بزرگ باشد اصلا مناسب نیست زیرا محدودیت دسترسی به حفره لگن دارد.

برش عمودی : این برش عموما در میانه شکم انجام می شود. برش عمودی از زیر ناف شروع شده و تا بالای استخوان شرمگاهی ادامه دارد. دسترسی این برش به نسبت نوع افقی بیشتر است و خونریزی کمتری دارد. استفاده از این روش بسیار در موارد نادر اتفاق می افتد مگر رحم بسیار بزرگ باشد.

میومکتومی لاپاراسکوپی یا رباتیک :

جراحی لاپاراسکوپی ، روش کم تهاجمی است و برای انجام آن نیازی به ایجاد برش بزرگی در ناحیه شکم نیست. در عوض از طریق یک برش بسیار کوچک ، لاپاراسکوپ به رحم وارد شده و از طریق برش های کوچک دیگری نیز ابزار جراحی وارد می گردند.

 

برداشتن-فیبروم-های-رحم

روند انجام میومکتومی لاپاراسکوپی یا رباتیک :

میومکتومی لاپاراسکوپی : در حقیقت کار لاپاراسکوپ این است که مثل چشم جراح عمل کرده و به کمک دوربینی که به سر خود متصل دارد ، دید دقیقی از داخل رحم به دست او بدهد. در این روش جراح یک برش کوچک نزدیک ناف ایجاد می کند ، سپس لاپاراسکوپ (تیوبی نازک و دارای دوربین است) را وارد ناحیه شکم می کند. جراح توسط ابزاری که وارد شکم می کند این جراحی را انجام می دهد. میومکتومی به روش لاپاراسکوپی در تهران ، باید به دست جراح متبحری انجام گیرد تا شاهد حداکثر بازدهی و حداقل عوارض در این جراحی باشیم. دکتر فرزانه درویش زاده ، متخصص زنان ، زایمان و نازایی و دارای بورد تخصصی لاپاراسکوپی می توانند ، برای انجام این جراحی به شما کمک کنند.

میومکتومی رباتیک : در این روش که همانند لاپاراسکوپی است و جراح حرکت ابزار را توسط یک کنسول جداگانه کنترل می کند. در این روش برش ها کوچک تر هستند و در نتیجه درد نیز کمتر خواهد بود. همچنین مقدار خونی که فرد از دست می دهد نیز کمتر است و در کمترین زمان می تواند به زندگی عادی خود برگردد.

میومکتومی همراه با هیسترکتومی

در حقیقت به جراحی برداشتن رحم هیسترکتومی و به جراحی برداشتن فیبروم همراه با رحم میومکتومی هیستروسکوپیک گفته می شود. این روش زمانی کاربرد دارد که تعداد ، اندازه و میزان گسترش فیبروم های رحمی خیلی زیاد باشد و نتوان انها را از رحم بیرون اورد و برای سلامت بیمار لازم باشد کل رحم بیرون آورده شود.

روند انجام میومکتومی هیسترسکوپی :

ابزاری کوچک که مجهز به نور است توسط جراح و از طریق واژن وارد رحم می شود. این دستگاه به وسیله لیزر و یا جریان برق بافت را برش می دهد. محلولی نمکی و استریل وارد رحم می شود که موجب باز شدن حفره رحمی می شود و می توان دیواره رحم را معاینه کرد. جراح تکه هایی از فیبروم را تراش می دهد تا با سطح حفره رحم هم تراز شود. بافت های فیبروم حذف شده با محلول شفاف شسته شده و رحم حین جراحی متسع می شود. در برخی موارد نادر ممکن است جراح از لاپاراسکوپ استفاده کند و آن ر را وارد شکاف کوچکی کند که قبلا ایجاد شده. از این طریق ارگان های لگنی را بازبینی می کند و فضای خارج رحم را در طول میومکتومی هیسترسکوپی پیچیده مانیتور می کند.

در حقیقت به جراحی برداشتن رحم هیسترکتومی و به جراحی برداشتن فیبروم همراه با رحم میومکتومی هیستروسکوپیک گفته می شود.

میومکتومی و هیسترکتومی چه فرقی دارند ؟

برخلاف جراحی هیسترکتومی که در آن تمام بافت رحم برداشته می شود ، در طی این پروسه تنها فیبروم ها از رحم خارج گشته و به رحم آسیبی وارد نمی شود. اگر قصد فرزند آوری دارید یا فیبروم ها خللی در این راه ایجاد کرده اند و می خواهید که رحم خود را نگه داشته و به عوارض جراحی برداشتن رحم تن ندهید ، انجام میومکتومی با بهترین جراح زنان تهران ، بهترین انتخاب برای شماست.

بعد از میومکتومی باید انتظار چه نتایجی داشته باشیم ؟

زمانی که می خواهید از بیمارستان مرخص شوید ، جراح برای شما یک سری داروی خوراکی مسکن تجویز خواهد کرد. او به شما شیوه های مراقبت بعد از میومکتومی را یاد خواهد داد. مهم ترین نتایج جراحی را می توان در دو مورد خلاصه کرد :

  • بهتر شدن علائم فیبروم رحم
  • کمک به داشتن بارداری موفق

بهترین جراح فیبروم در تهران

گفتیم که فیبروم های رحمی چرا باید توسط جراحی میومکتومی در تهران ، تحت درمان قرار بگیرند و این که نتایج حاصل از این عمل چه خواهند بود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که بر شمردن مزیت های یک روش جراحی بدون در نظر گرفتن سهم جراح در رقم خوردن آن ها تا چه اندازه کار غلطی است. در حقیقت این جراح زنان است که می تواند به کمک دانش و سابقه خود در انجام جراحی تا اندازه بسیار زیادی به شما کمک کند. پس باید در انتخاب جراح میومکتومی خوب در تهران دقت لازم و کافی را به عمل آورید تا بهترین نتایج را حاصل کنید.

مشاوره آنلاین با بهترین متخصص زنان تهران

بسیاری از افراد به دلیل عدم دسترسی به پزشک خوب نمی توانند مشکلات خود را به درستی بررسی و درمان کنند. مشاوره انلاین فرصتی است تا هر فرد در هرکجای ایران که زندگی می کند ، بتواند با پزشک خوب در ارتباط باشد و در صورتی که نیاز بود به صورت حضوری مراجعه کند.

دکتر فرزانه درویش زاده ، جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی در تهران می باشد. چند مورد از تخصص ایشان به شرح زیر است :

  • دارای بورد تخصصی لاپاراسکوپی
  • عضو انجمن FMF انگلستان
  • عضو کالج زیبایی زنان امریکا
  • مشاوره و درمان ناباروری (IUI , IVF , …)
  • مراقبت های قبل و حین بارداری
  • جراحی های زیبایی زنان و بی اختیاری ادراری با لیزر درمانی

ریکاوری بعد از جراحی میومکتومی

  • ریکاوری این روند جراحی به نوع پروسیجر وابسته است. در طول چند روز اول بعد از عمل ، درد مختصری را تجربه خواهید کرد. پزشک داروهایی را جهت تسکین درد برای شما تجویز می کند. وی همچنین به شما توصیه می کند تا بعد از جراحی ، زمانی که دراز کشیده اید ، برای جلوگیری از لخته شدن خون ، پاها را تکان داده و در فواصل زمانی کوتاه آرام آرام قدم بزنید.
  • در میومکتومی باز ، ریکاوری کامل قبل از بازگشت به فعالیت های نرمال حدوداً شش هفته به طول خواهد انجامید.
  • بعد از Myomectomy لاپاروسکوپی ، در همان روز جراحی می توانید محل درمان را به مقصد منزل ترک کنید. ریکاوری در منزل در حدود دو تا چهار هفته طول خواهد کشید.
  • اگر روند جراحی به صورت هیستروسکوپی انجام شده است یعنی در آن هیچ برشی ایجاد نشده و فرایند از طریق واژن انجام گرفته که می توان یک دوره ریکاوری بسیار کوتاه چند روزه را انتظار داشت.

موارد زیر رویدادهایی هستند که وقوع آنها در طول دوره ریکاوری دور از انتظار نیست :

جراح در خصوص زمان مناسب برای از سر گیری فعالیت های روزمره و نرمال با بیمار صحبت می کند. دنبال کردن دستورالعمل های پزشک بسیار حائز اهمیت بوده و مسیر یک ریکاوری هموار را فراهم می کند. مدت زمان به تعویق انداختن فعالیت های روزمره به نوع جراحی شما وابسته است. اگر جراحی شما میومکتومی شکمی باز بوده است زمان ریکاوری طولانی تری قابل انتظار خواهد بود.

برخی از اتفاقات و اقدامات لازم الاجرا در طول دوره ریکاوری شامل موارد زیر می باشد :

  • خونریزی واژن و تخلیه ترشحات در طول چند هفته اول بعد از جراحی
  • اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین در طول چند هفته اول بعد از جراحی. در صورتی که جراحی شما از نوع شکمی و باز بوده است ، باید برای مدت زمان طولانی تری از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید.
  • اجتناب از ورود به رابطه جنسی برای شش هفته اول بعد از جراحی. در طول دوره ریکاوری هیچ چیزی نباید به داخل واژن وارد شود.
  • افزایش تدریجی سطح فعالیت. بلافاصله فعالیت های فیزیکی نرمال را از سر نگیرید. به صدای بدنتان گوش دهید و افزایش سطح فعالیت ها را در قالب یک روند تدریجی پیش ببرید.

میومکتومی و بارداری

اصلی ترین دلیل میومکتومی ، بازیابی و حفظ قدرت باروری است ، به همین خاطر افراد می توانند بعد از انجام این عمل باردار شوند. حتی در صورتی که فیبروم ها مانع بارداری شده باشند ؛ این پروسیجر می تواند باروری را بهبود بخشد.

اما باید در نظر داشته باشید که لیومیوم شکمی و لاپاروسکوپیک نیاز به ایجاد برش هایی دارند میومتریوم را درگیر می کند. این مسئله ریسک پاره شدن رحم در حین حاملگی و یا زایمان را افزایش می دهد. بانوانی که تحت این عمل قرار گرفته باشند باید زایمان را به شکل سزارین انجام دهند.

جای زخم عمل میومکتومی باقی می ماند؟

بله. یک اسکار خیلی کوچک از این جراحی باقی خواهد ماند. تنها در صورتی جای زخم جراحی باقی نخواهد ماند که میومکتومی هیستروسکوپیک انجام شده باشد.

اگر تکنیک باز استفاده شده باشد ، اسکار زیر خط لباس زیر قرار خواهد گرفت. اسکارهای روش لاپاروسکوپیک کوچک تر بوده و بیشتر به ناف نزدیک خواهند بود.

در اکثر موارد با گذشت زمان این اسکارها کمرنگ تر خواهند شد ، پمادهایی نیز برای کمک به این موضوع موجود هستند. در نظر داشته باشید زمانی که این اسکارها دردناک یا حساس به لمس بودند ، حتما با متخصص تماس بگیرید.

چه زمانی با دکتر تماس بگیریم؟

اگر بعد از اینکه فیبروم ها را از طریق جراحی درمان کردید با هر یک از علائم زیر مواجه شدید ، با متخصص تماس بگیرید :

  • خونریزی شدید
  • تب و لرز و دیگر نشانه های شبیه به آنفولانزا
  • دردی که با مصرف داروهای مسکن از بین نرود
  • درد در قفسه سینه و یا مشکل در نفس کشیدن
  • پاها قرمز و متورم شده و یا دچار اسپاسم شوند

سوالات متداول بعد از عمل میومکتومی

آیا می توان فیبروم رحم را با داروهای گیاهی درمان کرد ؟

خیر . فیبروم رحم فقط از طریق جراحی قابل درمان است و ر اساس نوع ، اندازه و محل قرارگیری می توان از روش های جراحی متفاوتی استفاده کرد.

آیا با فیبروم های بزرگ در رحم می توان باردار شد ؟

این موضوع با توجه به هر بیمار متفاوت است. می توان باردار شد و در برخی موارد فیبروم ها بمانند. در برخی موارد نیز پزشک ترجیح می دهد ابتدا فیبروم را خارج کند.

چند روش میومکتومی داریم ؟

همانطور که در مقاله توضیح دادیم 3 روش برای میومکتومی وجود دارد : شکمی ، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی

چه افرادی در معرض ابتلا به فیبروم رحم قرار دارند ؟

برخی عوامل در ایجاد و تشدید فیبروم رحم موثر هستند که در مقاله به صورت کامل توضیح داده ایم و در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم

  • بالا رفتن سن
  • داشتن سابقه خانوادگی
  • قومیت
  • چاقی
  • عادت غدایی

آیا فیبروم دلیلی است بر نازایی ؟

خیر این دو هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.

فرق بین میومکتومی و هیسترکتومی چیست ؟

در جراحی هیسترکتومی ، تمام بافت رحم برداشته می شود ، در طی میومکتومی تنها فیبروم ها از رحم خارج گشته و به رحم آسیبی وارد نمی شود.

بعد از میومیکتومی تا چند وقت نمیتوان رابطه جنسی داشت ؟

از برقراری رابطه جنسی باید به مدت شش هفته خودداری شود. پس از آن به تشخیص پزشک می توانید به روال عادی باز گردید.

آیا بعد از میومکتومی ، فیبروم ها دوباره باز می گردند ؟

بعد از میومکتومی ممکن است فیبروم های جدید در رحم رشد کنند. افراد زیر 40 سال که تعداد فیبروم های آنها قبل از جراحی زیاد بوده است ، در معرض خطر بالاتر رشد مجدد فیبروم در آینده قرار دارند. در افرادی که سن آنها نزدیک به دوره یائسگی است و تنها چند فیبروم داشته اند ، احتمال بازگشت مجدد فیبروم ها کمتر است.

قاعدگی بعد از جراحی میومکتومی چگونه خواهد بود ؟

بیشتر افراد بعد از انجام این پروسه ، دوره های قاعدگی منظم تر و سبک تری را تجربه خواهند کرد. درباره آنچه در زمان شروع چرخه های قاعدگی بعد از جراحی میومکتومی اتفاق خواهد ، افتاد از جراح خود سوال کنید.

جراحی میومکتومی چقدر طول می کشد ؟

مدت زمان مورد نیاز برای اجرای جراحی میومکتومی بر حسب نوع جراحی و موقعیت قرار گرفتن فیبروم های موجود در رحم متغیر می باشد. در بیشتر موارد ، این جراحی بین یک الی سه ساعت طول می کشد. با این حال ، در رابطه با مدت زمان انجام عمل جراحی با پزشک خود مشورت نمایید.

بعد از میومکتومی بدن تغییر می کند؟

از آنجایی که رحم در بدن باقی می ماند ، بنابراین نباید متوجه تغییر خاصی در بدن خود شوید. بعد از ریکاوری ، قاعدگی دوباره آغاز می شود و فرد وارد یائسگی نخواهد شد.

به این پست رای دهید
[Total: 18 Average: 4.1]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

65 دیدگاه ها
  1. نسرین

    میومکتومی درد داره؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله ولی درد خیلی کمی دارد

      پاسخ
  2. لیلا رضایی

    من با روش لاپاراسکوپی پیش خانم دکتر انجام دادم خیلی سخت نبود. ایشون کارش حرفه ایه

    پاسخ
  3. بهاره شمس

    بعد جراحی تا چند و قت نمیشه رابطه جنسی داشت ؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      حدودا 6 هفته. اما در هر فرد متقاوت است

      پاسخ
  4. افسانه

    من بین دو پریودی خونریزی دارم یعنی فیبروم دارم؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بهتره به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  5. عسل

    با فیبروم میشه باردار شد؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله . اما بهتر است پزشک معاینه و آزمایشات لازم را انجام داده و در صورت نیاز جراحی صورت گیرد

      پاسخ
  6. ذینه حداد

    فیبروم رحم چه عوارضی دارد خانم دکتر/

    پاسخ
  7. سیما

    سلام
    ممنون از مطالبتون
    آیا عوارض هم داره؟

    پاسخ
  8. مینو

    فیبرم ممکنه باعث کم شدن خونریزی توی دوره عادت ماهانه بشه

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله

      پاسخ
  9. سمانه

    کسایی که کیست تخمدان دارن باید تحت نظر دکتر درمان بشن؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله

      پاسخ
  10. عبدالهی

    خسته نباشید، مشاوره آنلاین هم دارید؟

    پاسخ
  11. سارا

    چقدر خطرناک

    پاسخ
  12. شقایق

    هزینش چقدره؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید

      پاسخ
  13. مریم

    درمان فیبروم رحم دائمیه و دیگه به وجود نمیاد؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      زمانی که فیبروم برداشته میشود دیگه عود اتفاق نمیفتد ولی در کل رحم چون استعداد زنتیکی فرد وجود دارد، امکان عود وجود دارد. اگر فرد در سنین پایین میومکتومی شده باشد چون رحم اکتیو است احتمال عود فیبروم وجود دارد.ولی اگر در سنین 43 44 به بالا باشد، احتمالش کمتر است

      پاسخ
  14. منیره

    دکتر جان فیبروم پنج سانتی رو میشه با لاپاراسکوپی درآورد؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      اگر روی سطح رحم باشد و امکان برداشتش وجود داشته باشد بله با لاپاراسکوپی می توان برداشت . اما در صورتی که 1 فیبروم باشد. اگر کسی 7 8 تا فیبروم داشته باشد چون برداشتش طولانی میشود و عوارضی چون خونریزی دارد. در این صورت باید ام ار ای گرفته شود. محل فیبروم مشخص شود تا متوجه شویم قابل برداشت هست یا خیر

      پاسخ
  15. سبا

    مرسی از اطلاعات مفیدتون

    پاسخ
  16. فرشته میرزایی

    میوم تو دخترایی که ازدواج نکردن هم اتفاق میافته؟ چجوری عمل میشن اگر باکره باشن؟

    پاسخ
  17. کیانا

    دکتر فیبروم اگر کوچک باشه با دارو درمان میشه؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      فیبروم ها به خودی خود هیچوقت از بین نمیروند. اما بعد از یائسگی ممکنه کوچک و چروکیده بشوند

      پاسخ
  18. رویا

    قبل از حامله شدن حتما باید انجام بدیم این جراحی رو

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      باید معاینه بشید و در صورت نیاز بله

      پاسخ
  19. پریسا

    من میتونم همزمان با زایمانم جراحی کنم؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      اگر همراه با سزارین باشد و اگر فیبروم در جایی باشد که بتوان برداشت ، معمولا برداشته می شود

      پاسخ
  20. Sb

    کسانی که فیبروم دارن امکان بارداری دارن؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله . بستگی به سایز فیبروم و محل فیبروم دارد. باید معاینه بشید ، اگر فیبروم کوچیک و در سطح رحم باشد امکان بارداری وجود دارد

      پاسخ
  21. s. rahimnejat

    خانم دکتر من این ماه دوبار پریود شدم آیا امکان داره به این بیماری دچار شده باشم

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      باید سونوگرافی شما دیده شود

      پاسخ
  22. yasintarverdi

    خانم دکتر دلیل خونریزی های زیاد به همراه درد چیه

    پاسخ
  23. samira._rahmani

    خانم دکتر چه موقع و در چه سنی می توانیم آزمایش ماموگرافی بدهیم

    پاسخ
  24. mostafatarverdi1

    خانم دکتر کسی که فیبروم داشته باشه نمیتونه بچه دار بشه

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      اگر قابل کنترل و کوچک باشه مشکلی ایجاد نمیکنه

      پاسخ
  25. پریسا

    ممکنه برای خارج کردن فیبروم رحم و هم دربیارن

    پاسخ
  26. پگاه منصوری

    قبل از باردار شدن این ازمایشات رو بدیم مشخص میشه این بیماری؟همیشه قابل درمانه یا فقط در بعضی موارد

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله مشخص میشه و قابل درمانه

      پاسخ
  27. الهه منصوری

    خواهر من فیبروم داشته شما براشون عمل کردید واقعا عالی بود بعدشم فورا حامله شد سپاس واقعا ازتون

    پاسخ
  28. مینا

    این فیبروم ها میتونه باعث نازایی بشه؟ اگر عمل نشه چی میشه؟

    پاسخ
  29. مژگان وفا

    خسته نباشیدخانم دکترعزیز ،مقاله تون در مورد فیبرم وعمل میو مکتومی بسیار جامع بود ،من در سن ۴۷سالکی یائسه شدم در همون زمان دو تا فیبروم کوچک داشتم که دکترم گفتند بعد از یائسگی خشک می‌شود ولی جدیدا که سونوگرافی دادم هنوز هر دوفیبرم وجود داره با همون ابعاد ،آیا به نظر شمااحتیاج به عمل ندارم؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      باید بررسی بشود

      پاسخ
  30. شمیم

    چرا زنان رنگین پوست بیشتر از سفید پوست ها به این عارضه دچار میشن؟
    بحث ژنتیک مطرحه؟

    پاسخ
  31. نشاط

    دلیل ایجاد فیبروم ها چیه؟ ممکنه ارثی هم باشه؟

    پاسخ
  32. پروانه

    ۱
    ایا عمل فیبروم رحم عوارض و یا خطر بعداز عمل داره؟ بعد از عمل امکان برگشت پذیری ان وجود داره ؟

    پاسخ
  33. کیمیا

    این جراحی تحت بیمه ی درمانی صورت میگیره؟ من باید جراحی بشم اما نگران هزینه هام..

    پاسخ
  34. عاطفه

    به غیر جراحی چه راه های دیگه ای داره؟ دوره نقاحتش چقدره؟

    پاسخ
  35. مصی

    آیا برای عمل فیبروم حتما باید رحم درآورده شود؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      خیر

      پاسخ
  36. Masi

    فیبروم در دوران بارداری خطرناک نیست؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      تحت نظر پزشک باشید خیر

      پاسخ
  37. مژگان وفا

    خانم دکتر درویش زاده ممنون از مقاله مفیدتون ،من دو تا فیبروم کوچک دارم ولی مشکل ساز نشدند آیا لازمه با لاپاراسکوپی برداشته بشوند؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      باید بررسی بشوند

      پاسخ
  38. شیرین

    سلام خانم دکتر معمولا قاعدگی های من خیلی دردناکن
    یعنی تا قرص نخورم همینجوری دردای وحشتناک و تجربه میکنم
    این قرص هایی که میخورم ضرر نداره ؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      اگر به صورت خودسر مصرف می شود مضر است

      پاسخ
  39. سودابه

    با وجود فیبروم هم میشه باردار شد؟

    پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      باید معاینه بشید

      پاسخ
    • دکتر فرزانه درویش زاده

      بله

      پاسخ
  40. افسانه

    آیافیبروم های رحمی،فقط درسنین باروری،بوجودمی آیندیاامکان بروزاین عارضه،درسن یائسگی هم وجوددارد؟وآیاباداروهای گیاهی،درمانپذیرهستند؟

    پاسخ
  41. سارا

    بسیار عالی بود. واقعا بعضی وقتا یه چیزایی واسه سلامتی اهمیت داره و یه نکاتی رو آدم میخونه که حیرت میکنه. ممنونم ازتون

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پزشک